Hvis du er jente – velg dette yrket!

Charlotte på Trysil vgs oppfordrer flere jenter til å velge tømreryrket! Hun stortrives med yrkesvalget sitt.

Fem smilende elever og avdelingslederen ved bygg og anlegg på Trysil vgs. - Klikk for stort bildeElever og avdelingsleder ved bygg og anlegg på Trysil vgs. Stolthandverker.no

Charlotte og Olav har snakket med Stolt håndverker, som har laget en nyhetssak på nettsiden sin.

Les hele saken på stolthandverker.no

Charlotte: Ikke et typisk jenteyrke

- Tømrer er ikke et typisk jenteyrke, men kanskje det burde bli det i fremtiden, spør Charlotte offensivt, og svarer på det selv: 

- Det burde avgjort bli det, fordi det passer veldig godt for de jentene som ikke har lyst til å ha hele skoledagen og seinere arbeidsdagen «sittende på en stol».

Charlotte er krystallklar: Hvis du er jente, er det tømrer du bør bli! Det er en fysisk jobb og hun stortrives med yrkesvalget sitt.

Olav: Glede i heimen over yrkesvalget

- Da jeg kom hjem og sa jeg skulle bli tømrer, ble det glede i heimen, forsikrer Olav, som også er elev ved Trysil videregående. 

Han innrømmer riktig nok at siden faren hans også er snekker, så var det kanskje ikke så rart. Men for ham selv var det viktig at det er veldig enkelt å få seg jobb etter utdannelsen om du velger tømreryrket. 

- Du kommer deg fort i jobb, og kan begynne å tjene penger. Faktisk er det jo sånn at du allerede i lærlingetiden begynner å tjene noen kroner., sier han. 

Les mer på stolthandverker.no