Idrettsfag

Er du glad i idrett og trening, eller driver med toppidrett? Med idrettsfag kan du kombinere idrett og skole! Du får generell studiekompetanse og har allsidig fysisk trening sammen med andre.

Videoklipp fra idrettsfag

Langrenn/skiskyting

Twin-tip/snowboard

Fellesfag

Hvem passer studiet for?

Idrettsfag passer for deg som er interessert i idrett, helse og fysisk aktivitet og som tenker å studere på høgskole og universitet.

Du vil delta på variert trening i tillegg til eventuell spesialtrening i din egen idrett.

Med generell studiekompetanse har du de fleste muligheter åpne for videre studier. Du får en spesiell innsikt i idrettsteori, treningslære og kunne lede andre. Idrettsfag gir grunnlag for trenerjobber innenfor idretts- og friluftsliv, spesielt innenfor barneidrett. Du bør like å jobbe med barn og ungdom, og å være utendørs.

Hva lærer du?

• om fysisk aktivitet og trening
  • treningsledelse
  • om helse, kosthold og kroppens oppbygging
  • teoretiske fag

Du oppnår

• generell studiekompetanse og kan ta høyere utdanning

Hvis du tar høyere utdanning, kan du blant annet bli:

• fysioterapeut, idrettspsykolog eller personlig trener
  • lærer, idrettskonsulent eller rådgiver innen fysisk aktivitet og helse
  • leder innen naturbasert friluftsliv og turisme
  • politi, befal eller offiser
  • alle andre studier som krever generell kompetanse, sykepleier, jurist, økonom m.m.

Eksempler på arbeidssteder:

• skoler
  • treningssentre eller idrettsorganisasjoner
  • behandlingsinstitusjoner
  • militær- og politivesen
  • privat næringsliv

Les mer om idrettsfag på vilbli.no

Mulighet for inntak på grunnlag av dokumenterte ferdigheter

Ved inntak til Vg1 Idrettsfag ved Trysil videregående skole kan inntil 50 % av plassene tildeles på grunnlag av dokumenterte ferdigheter i tillegg til karakterpoeng.

Du må ha Vg1 Idrettsfag som ditt førsteønske for å kunne levere dokumentasjon på ferdigheter som del av inntaksgrunnlaget. Du må søke gjennom www.vigo.no og fylle ut et eget vedleggsskjema som du sender direkte til Trysil videregående skole (se Kontaktinformasjon).

Dersom det er færre primærsøkere enn antall plasser når søkertallene er kjent, vil skolen ta en ny vurdering av om dokumenterte ferdigheter skal inngå i inntaksgrunnlaget.