Viktig beskjed og hilsen fra kommuneoverlegen angående påsken

Kommuneoverlegen i Trysil, Hanna Rydlöv, gir elever og foresatte en hilsen og noen råd i forbindelse med påsken.

Til ungdommen i Trysil:

Hanna Rydlöv, kommuneoverlege i Trysil - Klikk for stort bildeHanna Rydlöv, kommuneoverlege i Trysil Trysil kommune Vi ser nå en smitteøkning i ungdomsmiljøene mange steder i landet. Smitten sprer seg raskt mellom kommuner, da flere unge voksne bor på ett sted og går på skole et annet sted. Ofte har man også et sosialt mønster med store kontaktnett.

De strenge restriksjonene på avstand, alkohol og arrangement er vanskelige for noen, men er viktigere enn noen gang.

Til ungdommen ønsker jeg å framføre dyp forståelse og takknemlighet for at vi så langt ikke har hatt mye problemer med å overholde restriksjonene i Trysil.

Det viktigste for dere nå, er å avstå fra å møte ungdommer fra andre kommuner og regioner. Bli gjerne her i kommunen i påsken, hvis mulig. Sørg for at du har så få nærkontakter som mulig, men sørg også for at alle har noen.

Prøv å finne måter å være sosiale på uten alkohol eller andre rusmidler, og gjerne ute. Møt de samme personene hver gang du er sosial. Bli hjemme og test deg hvis du har symptomer, så har vi en sjanse på å stoppe spredning før noen blir alvorlig syke.

Til foreldre:

Støtt ungdommen din i en vanskelig tid! Prøv å ha oversikt over hvem ungdommen møter og hvor de er. Erfaringen er at mange ungdommer ikke ønsker å oppgi dette, da de er usikre på konsekvensene.

Nedtone skammen over å ha gjort feil og fremhev ansvaret for konsekvenser. Oppfordre ungdommen til å bruke nærområdet og lokale kontakter, fremfor kontakter i andre kommuner.

Jeg vet dette er vanskelig, men risikoen hvis vi ikke får det til, er strenge restriksjoner som vi nå ser i for eksempel Solør-kommunene.

Hanna Rydlöv, kommuneoverlege i Trysil